Pár rád, na čo dbať pri otvorení reštaurácie

Magazín Admin
19 júla, 2020

Otvoriť reštauráciu nie je jednoduchý a rýchly proces, ide skôr o zdĺhavý proces, pri ktorom musíte myslieť na veľké množstvo povinnosti, musíte dodržiavať termíny, v podstate zjednodušene povedané, na otvorenie reštaurácie sa kladie veľký dôraz, predsa len ide o zariadenie, ktoré súvisí so stravovaním a v konečnom dôsledku ide o zdravie ľudí. Práve z tohto dôvodu, je potrebné, aby ste pri otvorení gastro prevádzky, dodržali všetky podmienky otvorenia zariadenia.

Zariadenie spoločného stravovania – ako na to?

Otvorenie reštaurácie na dlhé roky
Nápady na otvorenie reštaurácie

Jednou z najhlavnejších podmienok, ktoré musíte splniť k otvoreniu prevádzky sú hygienické požiadavky, teda požiadavky regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Ak budete mať v týchto požiadavkách nejaké nedostatky, neočakávajte, že vaša prevádzka bude schválená. Na stanoviskách tohto úradu si dajte skutočne záležať. Teda samozrejme, je potrebné získať aj živnostenské oprávnenie, je potrebné získať kolaudačné oprávnenie, ale bez odporúčacieho stanoviska regionálneho úradu verejného zdravotníctva jednoducho svoju prevádzku neotvoríte. Ďalšie náležitosti, ktoré je potrebné splniť pre otvorenie reštaurácie patria: vypracovanie prevádzkového poriadku, oznamovacia povinnosť voči obce, povinnosti súvisiace so zamestnancami, povinnosti voči štátu, povinnosti voči obci a pod. Jednou z veľmi dôležitých vecí, na ktoré musíte pri otvorení reštaurácie myslieť je pokladňa. V súčasnosti máte na výber veľké množstvo pokladní, avšak čím kvalitnejšiu pokladňu, alebo teda systém pokladne si vyberiete, tým urýchlite čas objednávok, výdaja jedla a vlastne celkové obslúženia svojich zákazníkov. Výber systému pokladne je skutočne dôležitý, pretože moderné a kvalitné pokladničné systémy vám pomáhajú šetriť váš čas a zároveň pomáhajú zvyšovať vaše tržby. V prípade, že máte záujem o kvalitné pokladničné systémy, ktoré sú dobrou voľbou pre otvorenie reštaurácie, určite sa obráťte na internetové stránky spoločnostihttp://www.ikelp.sk/blog/.

Prečo je pri otvorení reštaurácie toľko povinnosti?

Ak povieme, že s otvorením gastro prevádzky, teda prevádzky spoločného stravovania sa spája veľmi veľa papierovačiek, vybavovačiek a podobne, teda ide o skutočne náročný, a dovolíme si povedať, že jeden z najnáročnejších procesov otvorenia prevádzky, určite vás nezavádzame. Je to preto, lebo gastro prevádzky sa spájajú s prípravou jedál a nápojov, teda ide o ochranu nás všetkých. Avšak nezúfajte, otvorenie reštaurácie nie je nereálne, pri splnení všetkých podmienok, ktoré sú skutočne dôležité pre naše zdravie, si budete môcť užívať vaše vlastné gastro podnikanie.

Comments are closed !