Kľučky na interiérové dvere, ktorá vás nebudú trápiť

Magazín Admin
9 júla, 2018

S kľučkami na dverách prichádzame do kontaktu počas dňa niekoľkokrát – predstavujú základný prostriedok, vďaka ktorému dokážeme otvoriť vchodové dvere a vojsť tak do domu či bytu. Exteriérové dvere dávajú bodku za tým, aký budeme mať výsledný pocit zo stavby a z jej okolia. Interiérové dvere zase slúžia na oddeľovanie jednotlivých miestností vo vnútri stavby. S interiérovými dverami prichádzame do styku počas dňa častejšie. Kľučky na interiérové dvere by teda mali byť kvalitné. V opačnom prípade dokážu nepríjemne potrápiť.

Čo sa stane v prípade, ak si zaobstaráte nekvalitné kľučky na interiérové dvere?

Bronzová interiérová kľučka

Kvalita by mala byť na prvom mieste. Aj keď si zaobstaráte tie najkvalitnejšie dvere, na kľučkách nešetrite. Kvalita dverí by mala byť priamo úmerná kvalite kľučiek. Nesprávne kľučky sa odrazia najmä na používaní dverí. Medzi najčastejšie vady pri používaní samotných interiérových dverí patria:

  • Vŕzganie dverí: s tým, že dvere pri ich zatváraní či otváraní vydávajú nepríjemné zvuky, sa stretol snáď každý z nás. Aj vŕzganie, ktoré nie je až také silné sa môže po čase zmeniť na intenzívne. Čím skôr sa teda vźrgajúcim dverám začnete venovať, tým lepšie. S vŕzgajúcimi dverami si dokážete pomôcť aj sami – problém je najčastejšie v pántoch, ktoré nie sú dostatočne naolejované. Pomôžete si napríklad minerálnym olejom, skrutkovačom a vazelinou.
  • Nedostatočné doliehaní dverí: ak sa vám dvere nezatvárajú dostatočne, pravdepodobne s nimi nie je niečo v poriadku. V prvom rade zistite, kde môže byť problém. Ak vám nedoliehajú staršie dvere, pravdepodobne je čas vymeniť ich za nové a kvalitnejšie. Ak vám však nedoliehajú dvere, ktoré máte relatívne krátko, nie sú veľmi kvalitné.
  • Nesprávny úchyt kľučiek: nekvalitné kľučky sa najčastejšie odrážajú na tom, ako sa nám budú otvárať dvere. Aj keď je samotný spôsob, akým kľučku uchopíme dôležitý, príliš drsný povrch kľučky nám na dobrom pocite nepridá. Čím ľahšie sa nám bude s kľučkou manipulovať, tým lepšie. Na úchyte kľučky sa najčastejšie podpisuje to, z akého materiálu je zhotovená, či je jej povrch pravidelný a v akom tvare bola zhotovená.

Hľadáte kvalitné kľučky na interiérové dvere?

Mať kvalitné kľučky na interiérových dverách je základ. Ak si aj vy chcete byť istí tým, že si zaobstaráte kvalitné kľučky, navštívte stránku www.metalia.sk. Okrem toho na tejto stránke nájdete aj rôzne bezpečnostné prvky pre vašu domácnosť.

Comments are closed !