Makovník – sladké pečivo bez výčitiek

Magazín Admin
7 januára, 2023

V súčasnosti sa kladie veľký dôraz na zdravý životný štýl a to nielen čo sa týka aktívneho pohybu, ale aj vyváženej stravy. Jedálniček mnohých ľudí sa zapĺňa plodinami, ktoré sa zdajú byť ideálne v mnohých smeroch s dôrazom na zdraviu prospešné látky a vyváženosť výživových hodnôt. Nesú si prívlastok superpotravina. Spoznávanie nových chutí je obohacujúce, spestrenie jedálnička a nové recepty oživia každú kuchyňu, no zároveň je dôležité nezabudnúť na bohatstvo plodín, ktorým sa darí v našom podnebnom pásme a predstavujú pre nás ideálne zdroje výživy. Medzi plodiny bohaté na vitamíny a minerály, ktoré akosi upadli do zabudnutia patrí aj mak. Najčastejšiu podobu určenú na jeho konzumáciu má makovnik.

Svieže pečivo, ktoré podporuje vaše zdravie

Makovnik na nedeľný obed
Dezert vo forme makovníka

Makové zrniečka majú síce drobnú veľkosť, no na druhej strane majú zdraviu prospešné účinky enormných rozmerov. Udržiavajú pevné a zdravé kosti, silné srdce, pozitívne vplývajú na mozog a podporujú imunitu. Aby ste zadovážili pre svoje telo tieto blahodárne účinky, je vhodné zaradiť do svojho jedálnička recepty ktorých jednou z ingrediencií je mak. Vzhľadom k jeho chuti je ideálnou súčasťou sladkých pokrmov. Sladká chuť dodáva telu energiu a vy jej kombináciou so zdravými plodinami dosiahnete ideálny pokrm, ktorý nielenže nakopne vaše telo, ale aj poteší vaše chuťové poháriky. Fantastickým príkladom je aj makovník. Ide o druh pečiva, ktorý si môžete zakúpiť takmer v akýchkoľvek potravinách, alebo si ho upiecť doma sami. Jeho príprava je nenáročná a jednoduchá a ak máte ten správny recept, chuť piecť a kvalitné ingrediencie, tak už nie je žiadna prekážka k vytvoreniu fantastického makovníka. Úžasné na tomto druhu pečiva je jeho vhodnosť konzumácie kedykoľvek počas dňa. Je výborným na zasýtenie k raňajkám, pretože vám dodá energiu do celého dňa, príjemným dezertom za obedňajším chodom, ale aj rýchlou večerou, ideálnou s pohárom teplého mlieka. 

Vyberte si na raňajky nielen niečo zdravé, ale aj chutné

Makovník je v obľube nielen u najmenších ale aj u dospelých. Svojich priaznivcov si získal vďaka svojej šťavnatej chuti a jednoduchej konzumácii. Tento typ pečiva sa plní nielen makom, ale aj orechami či tvarohom. Pravidelným obmieňaním plniek docielite, že sa vaše deti makovníka nikdy neprejedia a vždy sa potešia keď ho uvidia na tanieri. Skúsených odborníkov na makovník, ale aj iné druhy pečiva je spoločnosť, ktorú nájdete na internetovej stránke https://magazin.penam.sk/. Ak si chcete na ich výrobkoch pochutnať, neváhajte a oslovte ich.

Comments are closed !